Joyzine.se


Recension - Skiva

The Provenance
How would you like to be spat at, 2005
Skivbolag: Scarlet Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2005-03-01
Hemsida: www.myspace.com/theprovenancesweden

Det här är en ruskigt ojämn platta. Som en skidtur i bergigt landskap. Långa sega uppförsbackar avlöses av hisnande utförslöpor om och om igen. Antingen är det himmel eller helvete. Samtidigt är det som att stå vid stavmaskinen på gymet. Trots uppför och nedför kommer man egentligen ingenstans över huvud taget.

Det rör sig om ganska segdragen goth som i mid-tempo försöker charma lyssnaren med larmande. Inga direkta låtar sticker ut, det är snarare så att hela skivan framstår som en solid ljudmatta. En matta med start och stoppunkt, inga direkta tidsmarkeringar däremellan. När det är som bäst är det riktigt vackert och finstämt. De tuffa slagverken i Going Down bör också nämnas. Men när det är dåligt är det bara ruskigt intetsägande larm det handlar om.

”How would you like to be spat at” är en förhållandevis svår skiva. Det är ingenting man tränger igenom vid första lyssningen. Tyvärr finns här heller inget exceptionellt att upptäcka när man väl tagit sig igenom. Något som säkert kan göra det svårt för The Provenance gentemot många konkurrenter.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Provenance (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner