Joyzine.se


Recension - Skiva

V/A
Promenade food compilation 1, 2003
Skivbolag: Promenade Recordings
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-10-27
Hemsida: hem.passagen.se/promenade

Så är den då slutligen här, den omtalade matsamlingen från Promenade Recordings. Omslaget är så smaklöst att jag inte kan annat än jubla och utbrista ”lysande”! Det finns knappast något vidrigare än skägg med matrester i. Upplägget med band som presterar låtar om mat inklusive ett häfte med bland annat recept och serier är festligt, men hur bra är musiken?

Sida B inleds med fullkomligt genomusla Dennis Discoll och låten Tea Time som jag inte ens orkar bry mig om att kommentera. Sedan blir det dock betydligt roligare när Uzi Street brakar löst med minimalistisk synthpop i samma anda som S.P.O.C.K och Kraftwerk. Tycker mig även uppfatta lite blickar mot tidiga Air här och var. Sidan avslutas sedan med mjukt poppiga Hello Ladies som inte behöver skämmas för sig.

På paradsidan numero A inleder briljanta Pueblo. Simon & Garfunkel möter David and the Citizens möter José Gonzales skulle jag nog enklast kunna beskriva dem. Hormones in abundance går obemärkt förbi medan Cat and Dog Dialogue känns otighta. Efter detta avslutar Fuck med kompositionen Pizza Time, en kort men intensiv svängorgie i samma anda som Bloodhound Gang.

Konklusionen av detta blir att det är en hyfsat spännande samling som klingar lite som något Johnny Bråttom Records skulle ha kunnat släppa, fast något svagare.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Julspecial 2009
V/A (2004-01-01)
V/A (2004-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner