Joyzine.se


Recension - Skiva

Mustard Plug
In black and white, 2007
Skivbolag: Hopeless Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-10-02
Hemsida: www.mustardplug.com

För att vara en sextonåring låter Michigans Mustard Plug tämligen fräscht. Möjligtvis lite väl fastlåsta i en stereotyp skamall, men långt ifrån så stagnerat och trist som skagäng har en tendens att låta efter några plattor. ”In black and white” är orkesterns sjätte fullängdare, den första sedan 2002, och låter som om den hade kunnat släppas betydligt tidigare i karriären.

Jag gillar stunderna när gruppen lutar sig stadigare mot punken bäst. Öppnaren Who Benefits? är ett starkt kort, likaså popiga Something new. I dessa punkigare nummer lever bandet på intensitet och frenesi. Blåsinstrumenten blir mer ett skönt komplement än ett självändamål. När blåsarna tillåts ta ett allt för stort kliv fram i låtskapandet blir Mustard Plug lite för klämmiga. När de käcka genomsyrar musiken känns ”In black and white” som en mindre stark platta. Tokska är aldrig särskilt roligt.

Följaktligen är denna sjätte ansträngning ett verk som pendlar mellan att vara skoj och ansträngande. En ungdomlig entusiasm finns hela tiden där hos gubbarna. Men vital klämmighet är lika jobbig som gammal trött sådan. Real Rat Bastard kvalar omedelbart in som ett spår att programmera bort. Medan Blink 182-doftande skadängan What You Say som följer upp den är ett av de starka korten. Mustard Plug blandar och ger, men som helhet måste ”In black and white” betraktas som en överraskande stark platta. Gott så.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner