Joyzine.se


Recension - Skiva

Nikki Puppet
Militant Mother, 2007
Skivbolag: Armageddon Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-03-13
Hemsida: www.nikkipuppet.de

Doften av grillkol och köttsaft ligger tät över bakgården. På ett rangligt trädgårdsbord står några halvdruckna buteljer mellanöl och vid grillen står grillmästaren och vänder på ett gäng fräsande flintastekar. Solen gassar över häcken trots att det redan är sent på eftermiddagen, några uppsluppna polare latjar med en boll och någons flickvän kämpar med att få upp en envist seg chipspåse. Sist men inte minst, Nikki Puppets ”Militant Mother” dånar på hög volym genom ett par högtalare som lyfts ut i ett fönster.

Det är precis vid sådana tillfällen, spontanfester efter arbetstid mitt i den svenska julivärmen, som Hannover-gängets musik kommer som bäst till sin rätt. Uppstudsig rockmusik som egentligen inte säger någonting eller förmedlar några som helst känslor. Varken bra eller dålig. Men som klippt och skuren för att ha roligt till. Det är rockmusik som inte tar något utrymme och som snällt dundrar fram som en skön kuliss utan att störa din koncentration.

Frontkvinnan Nicky Gronewald har knappast en uppseendeväckande röst, även om hon ibland påminner om Sandra Nasic från nedlagda Guano Apes, och gruppen gör en vansinnigt usel cover på Billy Joels klassiker We didn’t start the fire. Men ”Militant Mother” bjuder ändå på stunder som väcker behagliga associationer. Jag blir otroligt sugen på grill och några bira…

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner