Joyzine.se


Recension - Skiva

Necrodeath
100% Hell, 2006
Skivbolag: Scarlet Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2006-06-13
Hemsida: www.necrodeath.net

Från det The Ring-inspirerade omslaget via ett gästframträdande av Venom-kändisen Cronos till det karakteristiska soundet finns en känsla av något förlegat. En doft av det som gått och lämnats därhän, men som ändå på något sätt känns dagsaktuellt. De italienska veteranerna i Necrodeath hämtar sin inspiration långt tillbaka och försöker inte på något vis putsa upp musiken till något modernt. Men är ändå klart dagsaktuella.

I grund och botten hänger sig Necrodeath åt thrash, och då gärna tysk sådan. Det låter mycket Kreator och en gnutta Destruction både om ljudet och låtarna på lökigt döpta ”100% Hell”. Några av bitarna bär dessutom släktdrag till hur svenska Raise Hell lät på ”Wicked is my game”.

Helt okomplicerad är dock inte musiken italienarna hamrar fram på detta sitt sjätte studioalbum. Det hade varit lätt att avfärda dem som ett band med mindervärdeskomplex och en stark fascination för tysk kulturhistoria. Men orkestern stoppar även in lite skön black metalestetik. Självfallet gammal sådan, varav det blygsamma gästspelet av legenden Cronos är högst logiskt. Det är fel att säga att Necrodeath verkligen sticker ut, men black metalkänslan ger materialet en något mer egen touch.

Necrodeath spelar egentligen en förlegad typ av musik och skulle förmodligen ha väldigt svårt att slå sig fram som nytt band. Men som smått kultig legend fyller orkestern ändå en funktion. På ”100% Hell” bjuder de dessutom på några välsmorda harmonier som gör materialet mer luftigt och ja, dagsaktuellt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Scarlet Records

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner