Joyzine.se


Recension - Skiva

Naildown
Dreamcrusher, 2007
Skivbolag: Spinefarm Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-04-03
Hemsida: www.naildownrock.com

För att gå rakt på sak. I jämförelse med 2005 års pigga kraftsamling ”World Domination” är ”Dreamcrusher” en besvikelse. Uppföljaren vittnar om ett band som inte lyckats skrapa fram kraft och glöd nog för att toppa sin föregångare. Jag hade förväntat mig betydligt mer.

Men sakta i backarna, detta innebär absolut inte att jag odugligförklarar Naildown och ”Dreamcrusher”. Tvärtom. Riffarbetet är långa stunder riktigt smarrigt, med distinkta kanter och uppbackat av hetsigt trumspel. Finnarna arbetar vidare på den melodeathgrund som gjorde ”World Domination” så vass och gör det i de hårda partierna riktigt bra.

Problemet på ”Dreamcrusher” är detsamma som på så många andra moderna metalplattor. De eviga melodiösa refrängerna. På föregångaren gick Naildown i hamn med sina Pain-minnande körer och medryckande melodiarrangemang. Men det verkar som om idéerna tog slut där. De rensjungna refrängerna på den här skivan fäster inte, de är menlösa, saknar allt det där vackert medryckande som en rejäl refräng ska ha.

Det hela blir bara krystat, de dåliga refrängerna är bromsklossar i ett annars potent mangel. Likt In Flames tycks Naildown ha velat utveckla sin gulliga sida, och mycket riktigt har det blivit till det sämre. Till nästa ansträngning vill jag se finnarna satsa hårdare på sin aggressiva sida. Det är när de gör det som de har chans att göra bestående intryck. ”Dreamcrusher” får mig att frukta att ”World Domination” var en enstaka lyckoträff.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Naildown (2005-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner