Joyzine.se


Recension - Skiva

Mustasch
Latest version of the truth, 2007
Skivbolag: Regain Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-06-05
Hemsida: www.mustasch.net

Uppbrottet från majoretiketten EMI har inte påverkat Göteborgs stabilaste rockers något nämnvärt. ”Latest version of the truth” bjuder på ungefär samma tunggung som vi kunnat vänja oss vid via tidigare ansträngningar. Det enda som är nytt under solen är att gänget i några bitar dragit i en lite mer experimentell riktning, medelst användande av stråkar.

Ralf Gyllenhammar och company matar potenta riff och bjuder intrikata melodibyggen redan från start. In the night är en tvättäkta Svensson-hit, klart i paritet med gruppens hittills största framgång Down in black, och också albumets vassaste spår. Double nature fortsätter i samma anda och cementerar bilden av Mustasch som ett tungt om än ganska lättillgängligt rockband.

Så fortsätter det sedan genom hela ”Latest version of the truth”. Tungt, stabilt och lite långtråkigt. För även om orkestern har en form som jag uppskattar har de precis som tidigare svårt att engagera genom en hel skiva. Mellan de mest potenta stunderna smyger sig några umbärliga utfyllnadsspår in. Kompositioner som fyller sitt syfte i tal om tyngd, men saknar finess nog att imponera. Det krävs en livesituation där Mustasch kan plocka russinen ur kakan för att de ska engagera fullt ut.

Efter en ganska enkelspårig, om än klart hörvärd, resväg genom tio spår knyter de dock ihop det hela riktigt snyggt. Experimentnumret The end som vandrar från tung rock, via repriser av skivans höjdpunkter till progressiv retrorock har jag svårt att se hur bandet skulle ha fått igenom hos EMI. Det är en kul avslutning på en skiva som annars bjuder precis det som man kan förvänta sig av Mustasch.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2011 enligt Sebastian Norling Rauhala
Dead By April
Mustasch (2007-07-12)
Mustasch (2013-05-29)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner