Joyzine.se


Recension - Skiva

Mors Principium Est
Liberation = Termination, 2007
Skivbolag: Listenable Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-03-20
Hemsida: www.morsprincipiumest.com

Finska Mors Principium Est hymlar inte med att de är en avkomma av ”The Gothenburg Sound” och gör på det viset sig själva och sina lyssnare en stor tjänst. Inga pinsamma bortförklaringar om att göra sin egen grej eller att försöka undvika att stoppa musiken i specifika fack. Bara ren och pur Göteborgsdöds med svettig tvåtakt på schemat.

Genom större delen av ”Liberation = Termination” påminner finnarna om ett naket Soilwork. De låter som skåningarna skulle ha gjort utan Speeds tillrättalagda sångövningar och välprogrammerad elektronik. Det furiösa drivet och melodismarta gitarrliret är detsamma. The Oppressed Will Rise skulle inte alls ha skämts för sig som en hitsingel från ”A Predator’s Portrait”.

Mors Principium Est gör egentligen bara ett avsteg från sin annars väldigt säkra västkustformel. I The Animal Within släpper de in ett pumpande elektroniskt beat och en högtravande kvinnostämma. Det skulle kunna bli In Flames anno de senaste storsäljarplattorna av det, men känns betydligt mer disco. Mixat med rak metal givetvis. Jag tycker det är ganska kul.

”Liberation = Termination” är en bra platta. Det är det inget tvivel om. Men det är heller ingen wow-upplevelse. Finnarna förvaltar bara prylar som gjorts tidigare, och de gör det på ett tämligen gott sätt. För gamla Soilwork-fans som inte kan få nog i väntan på det kommande albumet rekommenderas plattan gladeligen. För alla andra är den varken onödig eller oumbärlig.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner