Joyzine.se


Recension - Skiva

Maryslim
Nothing in common (CDs), 2001
Skivbolag: White Jazz
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2001-10-10
Hemsida: www.maryslim.com

När skivbolagstillhörigheten är White Jazz vet man ungefär hur ett band låter. Maryslim är inget undantag. På singeln "Nothing in common" handlar det om rock á la Hellacopters med lite punkinfluenser.

Grabbarna kan alla existerande rock n´roll poser, det är helt uppenbart. Men det är ingen direkt egen grej de framför. Låten som givit namn åt singeln är trallig och svänger riktigt hyggligt, men den sätter sig inte på hjärnan. Då gillar jag andra spåret Red room lover betydligt bättre. Låten låter precis som om den var hämtad direkt från senaste Hellacopters-plattan och till och med sången låter som om det är Nicke som hanterat mikrofonen. Trots att det nästan kan kallas plagiat - utan att vara det - gillar jag det skarpt.

Innan det blir dags för en fullängdare tycker jag dock att bandet ska tänka igenom sitt sound. Med låtar i stil med Nothing in common blir albumet alldeles för klent och gör de en skiva med Red room lover-stilen blir det alldeles för mycket Hellacopterskopia. Maryslim kan helt enkelt inte välja någon av de utstakade vägarna utan måste bygga en helt egen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Maryslim
Sagan om hur högmod går före fall
Maryslim (2002-01-01)
Maryslim (2004-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner