Joyzine.se


Recension - Skiva

Mary And The Saints
Come hard times, 2003
Skivbolag: Satori Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2003-07-01
Hemsida: -

Jag är inte alls inne på countrypop. Ändå faller jag ofta pladask för sådana inspelningar som skickats hit till redaktionen. Emerald och Celophane Flower är några som bör nämnas och Mary and the saints är nästa band i raden att skaka om min tillvaro. Jag hatar ju country! I den meningen traditionell country med lönnfeta människor i cowboyhattar som flåsar fram ansträngda och pompösa soplåtar. En liten dos av detta gift tillsammans med betydligt mer rock eller pop revolutionerar dock min tillvaro.

Mary and the saints har dessutom den goda smaken att ha en fast violinist i sättningen. De folkmusikdoftande fiolslingorna framkallar ett skönt vemod och lyfter många av kompositionerna. Addera till det en desperat sångare i Thomas Lindqvist så förstår ni att det finns något fint och ytterst tilltalande i det här bandet.

Waiting for the sun och Touching life kan mycket väl vara det bästa som ges ut i Sverige i år. I dessa två stycken dyrkar jag bandet och längtar ohälsosamt mycket efter den mycket avlägsna kärleken. Tyvärr blir det här och var lite jämntjockt och alla spår förmår inte sticka ut helt och hållet. Utan att ha några som helst referenspunkter vill jag påstå att det låter mer än lovligt amerikanskt på sina ställen. Det smyger sig dessutom in lite väl mycket av kryddan country här och var och då blir jag väldigt splittrad.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner