Joyzine.se


Recension - Skiva

Raunchy
Vices.Virtues.Visions., 2014
Skivbolag: Massacre Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2014-11-04
Hemsida: www.raunchy.dk

Under 2000-talets andra halva gjorde danska Raunchy stort avtryck genom att släppa två ganska ojämna album med skyhöga toppar. Varken ”Death Pop Romance” eller ”Wasteland Discoteque” kommer väl att gå till historien som mästerliga skivor, men popmangelhitar som The Bash och Remembrance satte gruppen på den riktiga stora metalkartan.

På därpåföljande ”A Discord Electric” gick gänget emellertid och blev lite mer introvert och tillkrånglat med resultatet att hittigheten försvann och det är där man står och stampar fortfarande så här fyra år senare när det är dags att lösgöra ”Vices.Virtues.Visions.”.

Danskarna blandar förvisso fortfarande element av plastig pop med sin metal, men det låter inte som att man vågar löpa hela den sockersöta linan ut den här gången. Följaktligen är det här, bandets sjätte fullängdsalbum sammanlagt, en skiva full av potential som mest ligger och väser utan att blomma ut i det där överväldigande som gjorde höjdpunkterna på tidigare nämnda verk så gigantiska.

”Vices.Virtues.Visions.” är stabil och kompetent, men ganska ospännande. I inledande Eyes Of A Storm är danskarna och nye sångaren Mike Semesky en hit på spåren, men lyckas aldrig riktigt få fatt i den. För att ta ett exempel.

Gänget gör dessutom några dikeskörningar längs med vägen. När det i Digital Dreamer börjar låta som sentida Pain (en annan orkester som tappat allt de där som en gång var så lysande på sina senare skivor) är det som allra sämst. Ett lågvattenmärke i Raunchys karriär.

Man hämtar sig emellertid och är där och nosar på hitmelodierna igen, utan att riktigt få dem att blomma ut. Det gör att jag med gamla meriter i färskt minne blir besviken på den här skivan. Oavsett om det egentligen är rättvist eller ej.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

De små guldkornen
Årets bästa skivor 2006
Raunchy (2010-01-01)
Raunchy (2010-06-19)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner