Joyzine.se


Recension - Skiva

Raunchy
Confusion bay, 2004
Skivbolag: Nuclear Blast
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2004-03-30
Hemsida: www.raunchy.dk

”Confusion bay” är den danska konstellationens andra fullängdsalbum, men det första som släpps löst av Nuclear Blast. Och det är ett intressant släpp. Tyskarna har under senare tid visat mod och nytänkande genom att signa akter som Mnemic, Re:aktor och just Raunchy. På ”Confusion bay” presteras modern metal av högsta snitt, med ena benet i industrimetal och det andra i hårt fläskriffande.

Det tjatas mycket i metalkretsar om hur ”untrue” det är med ren sång och melodiska partier. Belackarna kan dock börja fundera på att lägga ner. Fler och fler band börjar bevisa att fet metal och ren sång hör ihop. Raunchy är ett av dem. Vokalisten Lars Vognstrup (som tyvärr lämnade skutan i samband med skivsläppet) gör en fin insats med sitt växlande mellan desperat ångestsång och mer aggressiva skriksång. Bandet vågar leka med elektroniska och symfoniska inslag och gör det skickligt utan att tappa hårdheten.

Ska det droppas namn ligger en jämförelse med Fear Factory inte långt borta, även om Raunchy inte alls är lika stela som amerikanerna. Även landsmännen i Mnemic tål att nämnas i detta sammanhang även om de presterar en mer teknisk form av metal.

Raunchy strider tappert och presterar toppspår som I get what I see och Summer of overload, men de är ännu inte klara med sin musikaliska utveckling. De är en god bit på väg men har inte riktigt lyckats knyta ihop säcken. ”Confusion bay” innehåller helt enkelt något för många utfyllnadsspår. Men det är en intressant musikform det laboreras med och i nämnda stycken fungerar det ypperligt. Tveka inte att köpa den här skivan!

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

De små guldkornen
Årets bästa skivor 2006
Raunchy (2006-01-01)
Raunchy (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner