Joyzine.se


Recension - Skiva

Embercrow
Blacklight Wanderers, 2014
Skivbolag: InnerSun
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2014-02-11
Hemsida: www.embercrow.de

Jag blir nostalgisk av att lyssna på ”Blacklight Wanderers”. Tyska Embercrow får mig att minnas en tid när det inte fanns någon hejd på upptäckarlustan och när jag hungrigt slickade i mig toner från obskyra gäng som Lacrimas Profundere och Marble Arch och allting som kunde finnas i kranskommunerna på deras musikaliska karta.

Det här låter lite slarvigt och naivt precis som mycket av musiken gjorde då, när jag var ung och nyfiken och mottaglig för det mesta. Då gjorde det ingenting, nu är det något som cynikern i mig omedelbart reagerar på. Sången är svajig, attacken i spelandet lite tveksam och produktionen lyfter knappast materialet.

Men ändå, Embercrow är inte oävna alls. När de träffar rätt, som i inledande Sharing Wounds, fungerar deras lunkande variant av emotionell rockmusik med svulstiga gothvibbar väldigt bra. Då visar germanerna upp ett handlag som är imponerande.

Att ”Blacklight Wanderers” sen inte ens är i närheten av att ligga i tiden är en helt annan sak. Det är en nostalgisk vind som lockar fram småleenden och bjussar på några sköna bitar. Men knappast något som kommer kommas ihåg av en större publik. Jag spår en fortsatt bortglömd tillvaro med några karriärhöjdpunkter på hemmaplan i Tyskland.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner