Joyzine.se


Recension - Skiva

Baylake Kickers
S/t, 2013
Skivbolag: Egen utgivning
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-10-22
Hemsida: baylakekickers.bandcamp.com

Lite valpig hiphop. Det är inte ofta man har det på recensionstallriken, men det är inte desto mindre angenämt. Baylake Kickers är långt ifrån någon färdig duo, men har trots allt flera poänger att bygga vidare på.

Det lite sävliga anslaget, som ett väldigt slött Snook, hade kunnat tyda på osäkerhet, men jag tror inte att det är så. Det släpiga tempot är snarare något som ger herrarna en aningen egen identitet. Inte minst i öppningsspåret Omplåstrad, där Frida Winölöf sjunger refrängen på ett svalt och tilltalande sätt. Det är, tillsammans med sångorienterade Så länge jag får vara med dig, inspelningens allra finaste stund.

Just där och då hittar Baylake Kickers en nerv som som är så där bitterljuv, som gör att det finns en spänning i musiken. Något som går att ta på och som gör att det sprutar känslor åt lite alla möjliga håll, så väl angenäma som kämpiga. Riktigt dit når de unga hiphoparna inte i alla spår på den här inspelningen. Bitvis låter det lite för mycket som pojkar som osäkert söker efter sin egen identitet snarare än kaxigt och med blicken riktad stint rakt framåt proklamerar sitt budskap.

Potential finns och jag diggar bitvis, men man kommer inte ifrån att Baylake Kickers är a work in progress och att den självbetitlade given känns aningen ofärdig.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner