Joyzine.se


Recension - Skiva

Emanuelle
Whisper, 2013
Skivbolag: ML Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-06-09
Hemsida: www.emanuellebrandstrom.com

Emanuelle ger ifrån sig en mastig debut. Genom tretton spår tar hon ut svängarna och försöker sätta toner till stora känslor. Det fungerar bitvis riktigt bra.

Egentligen är det inte själva sångrösten eller de storslagna låtarna i sig som gör att jag då och då fastnar i ”Whisper” och drömmer mig bort tillsammans med tonerna. Emanuelle har förvisso en pipa som det rent tekniskt inte går att klaga på, men särskilt spännande är den inte och låtmaterialet kan beskrivas på ungefär samma alldagliga sätt.

Däremot är den poppiga smygjazz som står att finna på det här debutalbumet riktigt välarrangerad. Låtarna är varmt ombonade och får till och med en jazzskeptiker som undertecknad att stampa glatt med foten då och då. Det är snyggt och medryckande utan att ta särskilt stor plats. Jag hade nästan önskat mig lite mer av den varan faktiskt. Att musikerna skulle få kliva fram och briljera ännu mer. För som ensam kvinna på täppan har Emanuelle tyvärr lite svårt att engagera genom tretton utdragna spår.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner