Joyzine.se


Recension - Skiva

Irya´s Playground
The Pain Of Letting Go, 2013
Skivbolag: Byker Wall
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-04-17
Hemsida: iryasplayground.com

Cirkus plus konsertarrangör är lika med sval popmusik.

Ekvationen ser ungefär lika märklig ut på papperet som musiken låter självklar i praktiken. ”The Pain Of Letting Go” (tjusig titel för övrigt) låter självklar, genomarbetad och kanske absolut inte som vad man skulle förvänta sig av Cirkus Cirkör-grundaren Irya Gmeyner och konsertarrangörsmaestro Pange Öberg i en ohelig allians. Men det är precis så här det låter.

Efter succéer världen över med föreställningen Inside Out, där cirkus mötte musik, är det nu dags för en uppföljande platta och den låter så självklar. Så reflekterande och inbjudande på ett lite så där fluffigt, men samtidigt misstänksamt sätt. Irya's Playground håller distansen till sin lyssnare precis som människor nog ofta gör i sådana situationer som jag föreställer mig att titeln beskriver.

Det hela är stillsamt tillbakahållet, men samtidigt aningen dramatiskt och i grund och botten tror jag att det är själva stämningen jag gillar bättre än låtarna. Framförallt låter det som en skiva som nu kommer kunna stå på alldeles egna ben, för det här kan knappast användas till att ackompanjera cirkus. Ty för det är musiken alldeles för stillsam och mörk.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner