Joyzine.se


Blogg

Jag läser hellre Bråvalla-lineupen än porrtidningar


The Gaslight Anthem

Rubriken är egentligen en ren lögn. Dels för att det väl i dessa tider av snabb internetporr knappast är någon som läser porrtidningar längre? Dels för att Bråvalla bara nästan är framme vid en lineup som är så där fantastisk att begreppet (i dess jargongmässigt positiva bemärkelse bör kanske tilläggas innan någon lättstött plakatviftare väljer att missförstå och ilsknar till) känns särskilt pricksäkert att använda.

Men jag gillar uttrycket som jag plockade upp för många, många år sedan när Cain Hallengren i en intervju vi gjorde om hans band Painfield (som ni i sin helhet kan läsa här) använde det för att beskriva den uppskattning de möttes av efter sitt senaste demosläpp. ”Vi läser hellre våra 'Two-Faced'-recensioner än porrtidningar!” jublade Cain.

Således, jag läser hellre Bråvalla-lineupen än porrtidningar.

Andemeningen är ju ganska enkel att greppa. Det betyder att något är bra. Bråvalla Festival är i bokningsväg på väg mot något väldigt stort. Något snudd på fantastiskt.

I alla fall om man väljer att se det ur synvinkeln från en luttrad murvel med bopålarna nedslagna på den berörda festivalorten. Det vill säga mig.

Jag applåderade uppskattande när tyskarna slog på stort och presenterade Rammstein, Green Day och Avicii i sitt premiärsläpp. Stora och bra akter.

Jag fick bita mig i tungan för att inte ropa högt när man följde upp med att inte bara langa ut ett par fräscha dansakter utan även personliga hårdrocksfavoriter som In Flames och Stone Sour...

...och så har det fortsatt. Det som från början såg ut att få lite väl mycket slagsida åt hårdare genrer börjar sakta men säkert att räta upp sig och i så gott som varje bandsläpp har festivalen lyckats pricka in band som faller mig och min musiksmak synnerligen väl på läppen, oavsett genre.

Så även idag då festivalen hade den goda smaken att presentera BÅDE The Gaslight Anthem och White Lies. Två gäng med en arsenal av oerhört tilltalande låtar men som fortfarande inte har bjudit mig på den där lysande konsertupplevelsen (jo visst har jag sett dem båda på livescenen, men ingen av gångerna har de fått ut det där som jag vet finns där fullt ut, det finns sparkapital). Det kommer de kanske göra på det gamla flygfältet i sommar. Den här gången blev det en liten glädjedans på vardagsrumsmattan.

Eftersom Bråvalla är belägen i samma stad som jag bor hade jag naturligtvis bevistat festligheten vad som än bokats, men tillförsikten inför sommaren blir så enormt mycket större när de där akterna som jag verkligen, verkligen vill se (i dagsläget räknar jag till inte mindre än tio!) radas upp på festivalaffischen som om någon sitter och läser mina tankar.

Jag talade om att bokningarna ligger nästan kusligt väl i linje med min musiksmak vid ett kortare samtal med bokaren Gunnar Lagerman i slutet av november. Nästa gång jag får chansen att byta några ord är det en annan sak jag måste tillkännage.

Jag läser hellre Bråvalla-lineupen än porrtidningar.

Mikael Mjörnberg (2013-02-13)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner