Joyzine.se


Recension - Skiva

Boil
aXiom, 2013
Skivbolag: Vicisolum Productions
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-02-09
Hemsida: www.boilmusic.com

Jag blir riktigt full i skratt när jag läser pressreleasen där skivbolaget vill förklara att danska Boil är ett band som ”rör sej framåt i ljusets hastighet” [sic]. Vem får för sig att skriva något sådant? Är det något danskarna gör är det snarare att ta omvägar och trassla in sig i utdragna låtar som aldrig riktigt kommer till skott.

Boil är omständliga, vilket gör att det känns som att ”aXiom” håller på i all evighet (vilken den för all del också gör). Att låtarna är utdragna och snåriga är ett inslag som hör till i den progressiva genren, men Boil kommer liksom aldrig fram till något mål. De vrider och vänder på sin synnerligen skickligt framförda tonkonst, men utan att låtarna griper tag eller får något direkt fäste. En enda stor känsla av omständighet ligger över alstret.

Däremot är stuket klart intressant. Det är inga höga odds på att det här gänget lyssnat mycket på och tyckt väldigt mycket om skivor med Katatonia och A Perfect Circle i sin dag. Det är referenser som förpliktigar och som man ändå måste säga att Boil förvaltar förhållandevis väl. Det är ett spelskickligt gäng med goda idéer (om än inte fingertoppskänsla nog att ta dem i hamn). Däremot tycker jag att de helt och hållet borde spola de inslag av growl och skriksång som dyker upp på vissa ställen. Jacob Løbners emotionella pipa talar klart och tydligt för sig själv och borde få vara ensam om det i den här brygden.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner