Joyzine.se


Recension - Skiva

The Quinsy
Colors of the World, 2012
Skivbolag: af music
Av: Peter Augustinsson
Publicerad: 2012-12-22
Hemsida: vk.com/the_quinsy_club490690

Ibland hör man en skiva som är svårplacerad. Det känns som om man hört den förut då alla element är så bekanta men det är något unikt där som är ytterst svårt att sätta fingret på. Så är ryska bandet The Quinsys senaste skiva, “Colors of the World” för mig. Musiken går ifrån att vara slö och successiv goth-rock till mer upptempo post-punk. Det är dock ingen positiv energikick till skiva, vi pratar om att nästan alla låtar går uteslutande i moll, men det fungerar. Skivan har en nästan industriell ton tack vare valet att använda en elektronisk trumma istället för en levande trummis av kött och blod. Sångaren har en mörk röst som jag skulle vilja placera någonstans på kartan I närheten av Joy Divisions Ian Curtis och den passar bra till deras ljudbild.

The Quinsy, som betyder halsböld på engelska har funnits sen början av 2000-talet i S:t Petersburg och började som ett elektroniskt projekt. Under 00-talets mitt stötte bandet på mycket motgångar men föddes på nytt med ett mer rockinspirerat sound som de hållit fast vid sedan dess. De har släppt en fullängdskiva 2011, “The Violet Day” samt en liveskiva, “The Quinsy in concerts vol. 1”. Just skivan “The Violet Day” släpptes även för digital nedladdning tidigare i år så detta har varit ett viktigt år för The Quinsy. Att bandet på cirka tolv år bara har lyckats släppa två fullängdsalbum med material kan man höra spår av i de flesta låtarna då de känns riktigt välarbetade och alla melodier är på rätt ställe.

De låtar jag fastnade mest för var, Magic som är kanske den mest 80-talsinfluenrade och även mest melodiska låten på skivan samt spåret Twenty Twelve som med sin dystra apokalyptiska text och smittade refräng lätt sätter sig på hjärnan. The Quinsy har gjort en trevlig skiva som för mig var en positiv överraskning då jag inte är så bevandrad inom genren.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner