Joyzine.se


Recension - Demo

Incarnit
Umbra
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-11-18
Hemsida: www.incarnit.com

Den värmländska orkestern vill vara en frisk fläkt i metalscenen, men spanar snarare långt bakåt i diskografierna för att hitta sin inspiration. Då blir det thrash metal av ganska klassiskt snitt som hamnar på tallriken i slutändan.

Jag hör tydliga spår av så väl Metallica som de lät när de fortfarande var unga, finniga och ägnade sig åt suput-thrash som ilsket Slayer-vevande och flera andra band som gjorde sig välbekanta på den där tiden för länge sedan. Då har ni ett ganska tydligt hum om vad det är Incarnit sysslar med.

Sen ska man vara tydlig redan från start och understryka att ”Umbra” knappast är någon fart- eller aggressionsuppvisning. Även om det är tydligt vad som finns i gossarnas olika skivsamlingar väljer de i sitt eget musicerande snarare att ta ner tempot, bjuda på långsamt botaniserande bland strängar och mer sävligt traskande bland diverse riff. Det ger en intressant dynamik även i stycken som kompositionsmässigt kanske är i träigaste laget.

Som bäst är ligan emellertid när de faktiskt bidrar med lite kristallklar andedräkt till den så regelstyrda och strömlinjeformade thrash-scenen. Inte minst i inledande Fade into oblivion grottar de ner sig i något som närmast kan liknas vid ängslig sludge. När det blir riktigt smutsigt och blickarna är stirriga, det är då Incarnit gör sig som bäst.

Som helhet är ”Umbra” annars ganska umbärlig. Skickligt hantverk med tydlig avsändare, men inget som revolutionerar någon värld direkt.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Sparzanza

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner