Joyzine.se


Recension - Skiva

Rättens Krater
Stora stöten (7”), 2012
Skivbolag: Republiken Bergslagen Grammofon
Av: Erik Hammarström
Publicerad: 2012-09-12
Hemsida: www.rättenskrater.se

Rättens Krater är ett slamrig lo-fi-punkband med svårsmält namn. Musikaliskt hamnar de någonstans mellan Mattias Alkberg och Garbochock. Det är slamrigt, förvirrat och i sina bästa stunder riktigt svängigt.

Jag har svårt att reda ut om det här rör sig i en tradition av rebellisk motkultur eller studentikost spexande. När man möts av textrader som ”Nervtrådar trasslas in – trasslas ut. Die Nerven!” sträcker jag mig direkt efter skämskudden. Trams rent ut sagt.

Det här bandet ger mig så många anledningar att ogilla dem att det nästan är provocerande, det är oseriöst, ofokuserat och i sina värsta stunder faktiskt helt poänglöst. Men faktum är att det stundtals är riktigt bra. När de låter som bruksortens utstötta kufar – och inte som tokroliga akademiker med punschglaset i fast grepp – är det sympatiskt rock som uppkäftigt ber omvärlden att dra åt helvete.

Speciellt kommer bandet till sin rätt i En enkel till Krylbo. Denna skönt svängiga missfoster till låt övertygar mig, i alla fall för stunden, att det här gänget aldrig satt sin fot på ett studentspex. Jag blir också mer och mer övertygad om att detta är ett band jag kommer att fortsätta följa, om ändå med viss skräckblandad förtjusning.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner