Joyzine.se


Recension - Skiva

The Gloria Story
Out of the shade, 2012
Skivbolag: Wild Kingdom
Av: Sebastian Norling Rauhala
Publicerad: 2012-07-30
Hemsida: www.thegloriastory.com

Flamboyanta Skövde-gänget The Gloria Story har enligt pressmeddelandet infriat lite av en ”pojkdröm” med detta EP-släpp och skämtar att ”vi tjänar inte en spänn på den”. Med tanke på att låtmaterialet som en helhet inte håller lika hög nivå som fjolårets debutskiva, så har man nog sparat det bästa krutet till nästa fullängdare (eller kanske en andra EP).

Gladpunkiga Adore som inleder EPn låter som en b-sidesingel av Backyard Babies med lite smått korkad text. Tennis is nice visar en öppen kärlek till 70-tals-Kiss och är skivans bästa låt, där ena sångaren Filip Rapp lyckans balansera på rätt sida av falsettsången. Även här är lyriken smått korkad om än dock på ett charmigt sätt (”Here’s a surprise/Tennis is nice/Girl, I’ve been working on my slice”). Bandets genombrottslåt OHNO repriseras på EPn, men en ruffigare remix. Originalet välte inga berg (men sålde imponerande nog platina) och det gör inte remixen heller, även fast bandets val av skitigare sound är välkommet. Verket avrundas av klaviaturballaden Lacie Heart, som dock blir en abrupt bromskloss efter de tre förra rockrökarna.

Att släppa en liten men stark produkt är även ett välkommet beslut av rockband i dessa tider av osäkerhet för fullängdsalbum. Till nästa gång får The Gloria Story gärna göra samma sak, men med 24 karats-låtar än budgetvisor.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Gloria Story (2011-01-01)
The Gloria Story (2013-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner