Joyzine.se


Recension - Skiva

The Gloria Story
Born To Lose, 2013
Skivbolag: Wild Kingdom
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-04-16
Hemsida: www.thegloriastory.com

Jag läste någonstans att Skövde-orkestern under en turné tillsammans med H.e.a.t insåg sina begränsningar som musiker och därmed tog beslutet att karva bort allt lull-lull och satsa på vad de behärskade. Det enkla och råbarkat energiska med rockmusik. Det hörs på ”Born To Lose”.

Vi snackar en skiva där enkel retrorock direkt från garaget står på menyn och där produktionen är sparsmakat enkel även den. Gruppen har tagit fasta på det punkiga och slår sällan av på takten vilket gör det hela till lite av en partyresa. Ibland lyckas herrskapet föredömligt, som i mästerliga Live Your Life In Shame, ibland känns det hela lite mer blasé och trött, men uppsåtet är gott.

Det roligaste med skivan är ändå att gruppen knappast låter som de där akterna som ägde etern på 60- och 70-talet utan snarare som de band som kommit efter dem. Därav är referens-kartoteket inte helt givet och det tillför en liten spänning. I de mest punkiga stunderna låter The Gloria Story lite som när The High Hats stjäl från Beach Boys och istället för att slänga mig med Rolling Stones-referenser skulle jag nog vilja påstå att Skövdemaffian mer påminner om när The Guild och Lonely Boys apar efter nämnda storheter.

Med ett ordentligt lager garagesmuts smetat på toppen så klart. Det är lite det som är hela poängen här.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Gloria Story (2012-01-01)
The Gloria Story (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner