Joyzine.se


Recension - Skiva

The Gloria Story
Shades Of White, 2011
Skivbolag: Rambo Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-07-02
Hemsida: www.thegloriastory.com

I I can make you run är Skövde-rockarna The Gloria Story inne och sniffar på Foo Fighters-territorier. Det är delikat och något jag önskar att de kunde göra lite oftare. Där finns nämligen en subtil eftertänksamhet och nerv i materialet som i övrigt saknas på ”Shades Of White”.

För nu är det ju så att det här är tuffa rockers (tycker de själva i alla fall) och tuffa rockers festar så att säkringarna ryker. Därav är ”Shades Of White” ett partaj där rockarrökarna viner. The Gloria Story landar mittemellan The Hellacopters tydligt utsirade actionrock och något betydligt mer sleazigt. Sämre komponenter kan man ju ha för att snitsa ihop en riktigt fin platta.

Problemet är bara att det långa stunder känns lite för själlöst och uttänkt för att bli riktigt medryckande. The Gloria Story har några riktigt stora och fina refränger, men sättet att framföra det hela är väldigt utstuderat. Det låter inte riktigt som om gruppen laddat styckena med sin själ. Eller så är det bara så att produktionen signerad Anders ”Bobba Fett” Lindström är alldeles för torr och tråkig för att göra hitkandidaterna rättvisa.

Jag stampar takten bitvis, inte minst då i I can make you run, visst är det så. Men jag lämnas ändå med känslan av att The Gloria Story borde ha kunnat göra det här betydligt bättre.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Gloria Story (2012-01-01)
The Gloria Story (2013-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner