Joyzine.se


Recension - Skiva

This gift is a curse
I, guilt bearer, 2012
Skivbolag: Discouraged Records
Av: Erik Hammarström
Publicerad: 2012-05-24
Hemsida: myspace.com/thisgiftisacurse

Gillar du svenskt mangel med den ena foten i våldsam hardcore och den andra i mörk black metal? Gillar du dystopiska ljudlandskap där Today is the day kliver in i nutiden i en svensk granskog, eller kanske ett övergivet brukssamhälle? Då kanske This gift is a curse och deras debutalbum ”I, guilt bearer” är just det album du letat efter för att hålla sommaren borta.

Även om skivan inte bjuder på några större överraskningar, eller vågar bryta mallen för metallisk hardcore med större ambitioner än att bjuda upp till en bra moshpit, så finns det en hel del stunder som faktiskt vågar erbjuda mer än det obligatoriska gnällrenset. I de mer ambienta partierna lyckas bandet faktiskt skapa stämningar. Utan att splittra lyssningsupplevelsen spränger man in mörka industriella partier, istället för att som så många andra klämma in det obligatoriskt stämningsfulla outrot.

I de plötsliga explosionerna lyckas man faktiskt skapa just explosioner, och utan att slösa på krutet. This gift is a curse verkar ha förstått att en välriktad spark är mer effektivt än att brassa på med full kraft utan vare sig mål eller mening.

This gift is a curse blir utan tvekan ett band att följa med intresse, deras sound kommer förhoppningsvis att växa till sig ännu mer.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner