Joyzine.se


Recension - Skiva

Love Antell
Gatorna tillhör oss, 2012
Skivbolag: Startracks
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-05-22
Hemsida: www.loveantell.se

Så var vi där igen. När en sångare från ett etablerat band går solo och låter i stort sett likadant som den ordinarie konstellationen. Love Antell har gjort sig känd som agitatorisk och energisk frontman i svettpoppiga Florence Valentin och när han nu solodebuterar med ”Gatorna tillhör oss” är det något som hörs väldigt tydligt.

Nu är solomelodierna förvisso betydligt mer sävliga och återhållna i sitt tempo i jämförelse med Florence Valentins ibland rent av punkiga utbrott. Men annars är det mycket som är ganska likt.

Sättet att argt titta uppåt och ilsket besjunga klassklyftor. Sättet att använda eko, låta rösten ta stor plats och producera helheten på ett sätt som är både tanigt och uppfordrande. Antell är lika angelägen och lika uppeldad, men låter det ta sig uttryck i lugnare bitar där han bjuder in till billiga Håkan Hellström-jämförelser för dem som är hugade att komma med sådana.

Det funkar så där. Några låtar är kul. Arrangemangen är inte så tokiga och stölderna från populära verk är för det mesta snyggt utförda, men som helhet känns ”Gatorna tillhör oss” som en sån där skiva som både kan ha och missta.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

En trogen Emmabodabesökare säger: Vad fan gör jag här?

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner