Joyzine.se


Recension - Skiva

Akphaezya
Anthology IV (The Tragedy Of Nerak), 2012
Skivbolag: Aural Music
Av: Jesper Robild
Publicerad: 2012-03-30
Hemsida: www.akphaezya.com

Fem ord – vad fan är det här? Det ska då till fransmän att hitta på något så vansinnigt utflippat som Akphaezya’s senaste alster. Vi kör en receptreferens – använd en mixer av märket Mora Träsk Avantgarde. Släng ner The Gathering, en nypa av John Petrucci senaste riff, en jazzpianist, en klassisk pianist, Salvador Dalí och Mike Patton. Servera i en indisk skål i roliga färger, och krydda med Leva’s Polka (googla). Och då har jag bara gått igenom hälften av alla ingredienser – receptet på efterrätten sparar jag. Det grekiska dramat som utlovas får vi njuta av i musikvideon till Nemesis, animerat i äkta Disney’s Herkules-stil.

Det här är nästan så underligt att det är bra. Skivans mångsidighet, knasighet och bisarra utflykter från Scooter till blastbeats inom loppet av några sekunder gör helt enkelt att man vill lyssna flera gånger – klassiskt avantgardeknep.

Utopia är absolut i äkta Mr Bungle-stil, och väldigt underhållande att lyssna på. Betygsättning är näst intill omöjligt, jag kan helt enkelt inte bestämma mig för om jag hatar eller älskar Akphaezya. För de som vill ha sin musik serverad så originell och utflippad som möjligt och som lyckas lägga bandnamnet på minnet i mer än 0,4 sekunder (grym respekt) är plattan absolut värd att kolla in.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner