Joyzine.se


Recension - Skiva

Shear
Breaking The Stillness, 2012
Skivbolag: Lifeforce Records
Av: Jesper Robild
Publicerad: 2012-03-13
Hemsida: www.shearofficial.com

Låter det här scenariot bekant? Utav tio idolfinalister utmärker sig en tjej som lite ”rockigare”, hon har antagligen svart hår, Converse och sjunger Paramore-låtar. Efter tävlingen släpper hon en skiva med musik som inte ens orkats maskeras som hårdrock. Ungefär något i den stilen upplevde jag, en kort stund in i första låten, trots att sångerskan Alexa Leroux inte är någon idolprodukt… Men, tja, jag lär mig aldrig – man ska gärna lyssna på mer än 30 sekunder innan man dömer en skiva.

Leroux, som faktiskt har en väldigt idolig röst, ackompanjeras av resten av Shear med metal på riktigt vis, och stundtals ganska bra sådan. Väldigt mycket Within Temptation, lite progtouch här och där (tänk kanadensiska Into Eternity), bassolo(!) i Scorched… överlag låter det dessutom inte särskilt finskt – det är varken vemodigt eller hurtbulligt. Att skippa ”skönheten och odjuret-konceptet” med growlande, läskig mansstämma är ytterligare ett välkommet inslag.

Trots diverse lovord blir det väl enformigt för min smak, och jag kommer nog inte lyssna på skivan mer än max en gång efter att jag undertecknat det här. Fans av rätt sorts metal – ganska lättuggat, kvinnofrontat och refrängspäckat tycker nog detta är toppen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa skivor 2010 enligt Erik Högkvist

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner