Joyzine.se


Recension - Skiva

To All My Friends
Ride With Me, 2012
Skivbolag: Evil Ace Productions
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-03-03
Hemsida: www.toallmyfriends.se

Den enkla versionen: Det går att sammanfatta det mesta som Frida Alkestrand och Tove Möller gör under namnet To All My Friends med ett kort omnämnande av USA och landets folkscen.

Den långa versionen: Det ryms så oerhört många olika uttryck inom scenens ramar och de här damerna är inne och nosar på många av dessa.

Det innebär att spröda Simon & Garfunkel-harmonier här står sida vid sida med skir americana, med redneck-country av yster sort och med en estetik där mörkret är påtagligt och där mina associationer närmast går till Thåströms senaste platta. Det där karga, gnissligt mörka ni vet.

Jag hör också ungefär vad jag tror att Anna Ternheim hörde där borta i Nashville hos de här damerna och imponeras av flyhänt gitarrlir och experimentlusta bland banjos och dragspel.

Men här finns också en betydligt mer klämkäck sida där det slår över i rena lägereldsmelodier. Ni vet sådana där som ofrånkomligt skickar associationerna vidare till tramsiga scoutledare som käckt förkunnar att det inte finns något dåligt väder, bara dåliga kläder och prompt menar att det är superduperkul att baka pinnbröd. Inget vidare alltså.

To All My Friends blandar och ger och ”Ride With Me” spretar trots den enkla produktbeskrivningen åt alla möjliga håll. Det har sin charm och guldkornen finns definitivt här. Men som helhet är det väldigt svårt att få grepp om.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner