Joyzine.se


Recension - Skiva

A Whisper In The Noise
To Forget, 2012
Skivbolag: Exile On Mainstream Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2012-01-26
Hemsida: myspace.com/awitn

Banden som egentligen bara utgörs av en enda kreativ person som sedan omger sig med en ständigt föränderlig skara musiker är många och ofta låter det synnerligen drömskt. A Whisper In The Noise, lett, styrt och kontrollerat av West Thordson är inget undantag. Att den här herrn dessutom ägnar sig åt att komponera filmmusik känns snarast som ett understatement när man lyssnar på ”To Forget”.

Det går långsamt, det är finstämt och reflekterande på ett sätt som är ofrånkomligt filmiskt. Thordson, som till den här plattan slagit sig i lag med lyhörda violinisten Sonja Larson, komponerar och framför väldigt emotionell musik. Det är aldrig glatt, men heller inte direkt deprimerat. Snarare får jag känslan av en betraktare som ser en ganska vacker värld, men som har blicken fylld med någon form av eftertänksam melankoli. Det är vackert, men ändå lite sorgligt. Även om det är helt omöjligt att lista ut anledningen till det specifika känsloläget.

Thordsons trevande sång svävar som ovanpå försiktiga pianokomp och bitterljuvt gnidande med stråkar. ”To Forget” slår an en nerv, det kommer man inte ifrån. A Whisper In The Noise känns dessutom som det perfekta namnet på det här projektet. Det är en stilla viskning i en annars ganska bullrig musikscen. Men kanske hade man kunnat önska sig lite mer action mellan varven?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner