Joyzine.se


Recension - Skiva

Big Fox
S/t, 2011
Skivbolag: Hybris
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-12-09
Hemsida: www.bigfox.se

Ibland kan små medel leda till storverk. Jag är helt övertygad om att det här debutalbumet, signerat Big Fox, alias Charlotta Perers, hade låtit på ett helt annat sätt om hon haft tillgång till en flådig studio och korrekt utrustning. Den känsla som finns på ”Big Fox” går helt enkelt inte att mana fram någon annanstans än hemma i lägenheten med de tillhyggen som för stunden råkar finnas till hands.

Charlotta Perers har en Anna Ternheim-röst, likheterna är bitvis slående. Men hon drar inte lika mycket åt det dramatiska, utan håller sig här till ett svalt, ganska tillbakalutat och pianokompat sound som är riktigt behagligt. Så väl röst som musik är reflekterande och minimalistisk, Perers jobbar riktigt hårt på att lyfta fram det stora i det lilla. Det fungerar över förväntan faktiskt. Som helhet är det här en behaglig skiva.

Inledande Boring Ones är dessutom en riktig hitlåt. Som klippt och skuren för att fastna på radio och locka de där finsmakarna som talar sig trötta om storheten hos Feist till några spelningar. Tyvärr bjuder resterande material inte på samma skarpa träffsäkerhet, utan är mer behagligt fluff att luta sig tillbaka till, men knappast att komma ihåg.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner