Joyzine.se


Recension - Skiva

Thus:Owls
Harbours, 2011
Skivbolag: Hoob Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-12-06
Hemsida: thusowls.com

Vid den här tiden ifjol packade Thus:Owls ihop sina pinaler och stack till Frankrike. Avskärmade från världen i en avkrok utanför Paris började de så arbeta med och spela in vad som kom att bli ”Harbours”.

Om det hörs? Nej, det skulle jag inte vilja påstå. Inte specifikt att Frankrike skulle ha haft sin inverkan i alla fall. Att musiken är som klippt och skuren för att ha spelats in under dramatiska former på ett övergivet slott är däremot lätt att tänka sig in i. För är det något ”Harbours” är så är det dramatiskt.

Visst rör det sig om reflekterande, sakta smygande popmusik, men stämningen är i allra högsta grad spännande. Med små medel och stor atmosfär karvar gruppen, ledd av sångerskan Erika Angell, fram lunkande små serenader som kräver ganska många lyssningar för att verkligen falla på plats. Vissa skulle kalla det högtravande, andra mystiskt, en tredje grupp kanske rent av pretentiöst.

Ofrånkomligt är det dock så att det är frontkvinnans röst som hamnar i centrum. Hon är kittet som håller ihop skapelsen och bär drag av så väl Anna Ternheim som Maia Hirasawa. Musikaliskt är Thus:Owls dock inte alls lika hitorienterade eller enkla att ta till sig som de två nämnda referensartisterna och ”Harbours” erbjuder en hel del tuggmotstånd för den nyfikne.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner