Joyzine.se


Recension - Skiva

Lowe
Evolver, 2011
Skivbolag: Megahype
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-11-29
Hemsida: www.lowemusic.net

Lowe lyckas bra med den där balansgången som många synthband aldrig är i närheten av att klara. Den där vandringen mellan det mörkt allvarliga och det melodiskt käcka som så lätt bara slutar i en hög med odrägliga pretentioner.

Trion är mörk visst är det så. ”Evolver” innehåller alla genrens viktiga attribut och skrämmer på så sätt inte bort någon potentiell lyssnare, men även om kompositionerna är högst allvarliga och letar sig fram längs mörka gränder finns en smittsam melodisk ådra i materialet. Inte så mycket i Leo Josefssons högtravande sång, den är ganska standard, utan snarare i Tobias Erssons våghalsiga och finessrika maskinpark. Lowe landar inte alls långt ifrån radiovänligheten hos gigantiska föregångare när de får till sin poppiga synth som bäst.

Avslutande EdT låter till en början som soundtracket till en sådan där gammal dokumentärfilm som tar sig själv på lite för stort allvar, men så snart (den delvis franska) sången kommer in blir det oerhört stämningsfullt och utvecklas snabbt till skivans vassaste spår. Lite mer av just den nerven hade varit att önska även i resterande material, även om det inte skäms för sig.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Årets bästa 2013 enligt Jesper Robild
Årets bästa skivor 2009
Twinflower Band (2011-01-01)
Lower Definition (2008-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner