Joyzine.se


Recension - Skiva

Turbowolf
S/t, 2011
Skivbolag: Hassle Records
Av: Sebastian Norling Rauhala
Publicerad: 2011-11-26
Hemsida: myspace.com/turbowolfband

Tjong i medaljongen, det här smällde som en Boforsgranat! Har ett syradopat Turbonegro, frontat av en ung Blackie Lawless, förklätt sig till ett återförenat Black Sabbath? Ja, det är inte en helt långsökt liknelse för att beskriva brittiska Turbowolf. Det är vrålande rock ’n roll som liras med ett rasande tempo i en trång replokal. Komplett med en psykotisk keyboard som dyker upp här och var så är detta vad action-rocken borde ha låtit som innan attityd framför finess tog över genren.

Seven severed heads är en punkbomb som klockar in på precis 1:52 sekunder, det luktar Audioslave i Bag o’ bones och Read & write kombinerar stonermetal med The Soundtrack Of Our Lives mest psykedeliska stunder. Det blir även Blur-pop med oväntat byte till Sum 41 i Son (sun).

Det ges ingen andningspaus på denna giv, om man inte räknar med de märkliga oljudsexperimenten TW1 och K-J. Pressreleasen gör gällande att Turbowolf gärna leker med ljud för att skapa spänning i musiken. Tja, debuten hade klarat sig fint på egna ben utan effekter som låter som soundtracket till ett Nintendo 8-bitar-spel filtrerad genom en högtalare på en skrottipp.

Men överlag så är det bara att lyfta på hatten för att England producerat fram ett sådant här lovande och ljuvligt frustande band.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner