Joyzine.se


Recension - Skiva

Hot Club De Paris
Drop it 'til it pops, 2006
Skivbolag: Moshi Moshi Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2007-01-02
Hemsida: www.myspace.com/hotclubdeparis

Jag tröttnar ganska enkelt på den här typen av gladflummiga hopkok. ”Drop it ’til it pops” är inget undantag. När musikaliskt begåvade människor träffas och lirar tillsammans i bästa karnevalsstämning blir det lätt för många kockar och en alldeles för bångstyrig soppa. Det är precis vad som händer här.

Hypad britrock, spastiska punkutbrott, smygande pop och rent larviga tralala-partier mixas om vartannat och även om jag gillar vissa av bitarna finner jag Hot Club De Paris ganska jobbiga i längden. Känslan är att musiken är tokig bara för sakens skull, att britterna spelat in den bara för att de själva tycker att det är roligt att tramsa runt med sina instrument och inte för att jag ska tycka att det är roligt att lyssna. Det är synd för i grund och botten är det ett gäng begåvade grabbar.

Ett gäng flamsiga låttitlar understryker att det här är ett projekt som vill vara lite roligt och även om musiken spretar ordentligt passar alla delar inom en populärkulturell prettoram. Något som borgar för att medvetet pretentiösa popfalanger kommer att sitta och njuta av den här skivan i illa klädda grupper. Jag sällar mig inte till dessa enkelspåriga karaktärer vars enda vilja tycks vara att stå ut och fastnar heller inte för ”Drop it ’til it pops”. Inte ens avslutande Flaming Lips-flörten Everyeveryeverything får mig att rucka på den inställningen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner