Joyzine.se


Recension - Skiva

Chris Connelly
Artificial Madness, 2011
Skivbolag: Relapse Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-11-23
Hemsida: chrisconnelly.com

Genrekorsningar faller ibland platt, men lika ofta leder de fram till riktigt intressanta musikaliska uttryck. Chris Connelly tillhör tveklöst den skara av musiker som klarar att blanda och experimentera utan att falla mellan stolarna.

Med en historia som involverar tätt samarbete med band som Ministry och KMFDM är Connelly tätt sammanlänkad med industriscenen och det hörs. Men samtidigt när han en fascination för singer/songwriter-genren och har mer än en gång jämförts med David Bowie. Vilket faktiskt också hörs på ”Artificial Madness”.

Framförallt svävar en punkig anda över hela verket. Inte på så sätt att det är slarvigt spelat eller att slagord konstant pressas djupt ner i lyssnarens hals, utan för att det finns en rå fuck you-attityd i det mesta Chris Connelly tar sig för. Till en karg och industriell fond av till större delen riktigt rockiga låtar använder han sin röst på ett snyggt sätt och bygger tjusig dynamik.

I sina bästa stunder är herrn inne och fluktar på samma områden som The Revolting Cocks, ett band som han givetvis också varit involverad i under sin karriär. ”Artificial Madness” är en spännande resa, helt klart. Att den sedan innehåller alldeles för mycket musik och borde ha rensats på minst en tredjedel av idéerna är en helt annan femma.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner