Joyzine.se


Recension - Skiva

Backflip
S/t, 2013
Skivbolag: Hellxis Records
Av: Jesper Robild
Publicerad: 2013-08-01
Hemsida: facebook.com/pages/Backflip/125424924188844

Jag fascineras alltid över metalband från lite ”udda” länder. Man börjar fundera över var deras influenser kommer ifrån, och om man kan fnissa åt att de ”missförstått” olika koncept – japaner brukar vara bra på det. Egentligen inget ont om det i sig, i några fall blir resultatet mycket roligare än de stereotypa, urvattnade kopior av Helloween eller In Flames som massproduceras av tyskar och amerikaner.

Hur det kommer sig att några killar från Cypern började mangla dödsmetall eller hur ett gäng slovener började spela regelrätt sleaze är väldigt intressant helt enkelt. Eller i det här fallet – hur fem portugiser varav tre heter Pedro fick för sig att börja spela crossover.

Backflip har fullt klart för sig vilka ingredienser som krävs för att spela thrashig hardcorepunk. Låtarna är korta och aggressiva, 55 sekunder långa Love And Hate är nog faktiskt bästa låten på skivan. Inês Oliveira låter för det mesta arg på riktigt när hon vräker ur sig texter om livets alla bekymmer.

Något som dock inte faller mig i smaken och som alldeles för ofta är ett problem med denna genre är när det blandas in för mycket gnällsång och snällhetsfasoner. Vill jag lyssna på sånt kan jag sätta på Bullet For My Valentine, att blanda på denna manér bör straffas med piskrapp. Att skivan är 25 minuter lång känns nästan för långt i de värsta stunderna, och det är illa naturligtvis.

Sammanfattningsvis – jag är väldigt kluven, och hoppas på mer aggressivitet nästa gång. Men jag är övertygad om att de har en stor publik att nå där ute bland alla vilsna tonåringar och önskar lycka till.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner