Joyzine.se


Recension - Skiva

Doctors & Dealers
Every Sinner Has A Future, 2011
Skivbolag: Bluesong Records
Av: Eva Linde
Publicerad: 2011-10-20
Hemsida: www.doctorsanddealers.com

Friskt satsat, hälften vunnet gäller inte när man vill bli såld helt och fullt. Förutom det fungerar Doctor's & Dealers helt okej.

Stockholmsbandet blandar folk, pop och jazz på ett lika delar modernt som retro sätt och lockar fram en psykadelisk känsla som jag faktiskt kan tycka riktigt mycket om. De fyra första spåren med All I Ever Told You Were Lies som kröning är en inledning med mersmak.

Från början fastnar jag för fiolerna, pianot och ukulelen som kompletterar den lätt kalla och arroganta sångrösten. Där lyckas Doctors & Dealers skapa både popdragningar till Pet Shop Boys klassiska rad "I've got the brains, you got the look" och flirta med mer tralliga influenser till valfri variant av Oh Johnny.

Men därefter går det utför och efter 10 låtar till är konceptet mer än urvattnat. Ja, ”Every Sinner Has A Future”s största problem är att den helt enkelt har för många spår och för lite att säga.

Det stör mig att trots ambitiösa instrumenteringar och förmåga att skapa melodier som känns helt utan ansträngning lyckas de aldrig få en på fall. Fast jag vill. Det känns platt och utan driv och man tror hela tiden det ska komma mer. Den nordiska brytningen svärtar ner mer än det nordiska kynnet, så nej, när resan är slut känner man sig inte riktigt träffad. Det är friskt satsat, men snett siktat, tyvärr.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner