Joyzine.se


Recension - Demo

Miklos Oas
S/t
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-10-17
Hemsida: miklosoas.wordpress.com

Hajar jag saken rätt är Miklos Oas inte bara ett namn på ett musikaliskt projekt utan något betydligt större. En kulturell frizon för upphovsmannen Mikael ”Miklo” Andersson där han ger sig själv fria tyglar att göra vad som faller honom in. Ganska modernt med andra ord, ingen ska begränsa sig, alla ska vara och göra allt.

Men nåväl, här är det musiken vi fokuserar på och musikaliskt är Miklos Oas om man ska göra en förenklad beskrivning ett visprojekt. Miklo tar avstamp i svensk folkvisa och böjer sedan försiktigt på dess ramar hela vägen in i gungande balkanrytmer.

Det är ganska tilltalande, så väl det avskalat reflekterande som det stompigt balkan-svängiga. När gulaschgitarrer blandas med skogstokigt bankande på slagverk och klassisk svensk eftertänksamhet uppstår en nerv.

Det mesta av materialet bär dessutom på en strimma av något sorgset. Jag har svårt att sätta fingret på vad det är och har ingen aning om ifall den där Miklo släpar omkring på något bagage, men här finns en känsla av melankoli och dysterhet som förmedlas med tonerna. Intressant, men i längden kanske aningen betungande.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner