Joyzine.se


Recension - Skiva

Pallers
The Sea of Memories, 2011
Skivbolag: Labrador Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-10-04
Hemsida: www.pallers.se

Pressreleasen berättar lite så där smågulligt om hur Henrik Mårtensson och Johan Angergård rest runt i världen och gjort typ allt man kan göra tillsammans...utom att skapa musik. Något man nu tagit sig för under namnet Pallers.

Och visst låter ”The Sea of Memories” som något som skapats av själar som kan varandra utan och innan, men som också upplevt mycket av sin omvärld. Den ene av herrarna har rötterna i en elektronisk och färgglad värld, medan den andre är djupt rotad i popmusiken. Det hörs.

”The Sea of Memories” kan grovt förenklat beskrivas som elektronisk pop. Även de stycken där avskalat piano leder en sorgsen röst har något elektrifierat över sig. Ljudkulisserna är karga, inte ogästvänliga, men minnande om urban storstadsmiljö där folk rusar fram utan att egentligen ha tid att reflektera eller bry sig om sin omgivning. Det kan låta frånstötande, men är i själva verket högst fängslande.

Pallers rör sig större delen av speltiden i ett sansat tempo och bygger sina melodier på nakna känslor snarare än svulstiga arrangemang. Ibland blir det hänförande, stundtals lite enahanda och släpigt. Inte tråkigt, men knappast upplyftande heller.

Snarare skulle jag vilja beskriva ”The Sea of Memories” som de trevande stegen mot något stort för en duo som nyss tagit upp den musikaliska stafettpinnen tillsammans. I Wicked har de dessutom lyckats svarva urtypen av en modern pophit.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner