Joyzine.se


Recension - Skiva

Moffarammes
The Eye Of Horus, 2011
Skivbolag: Black Star Foundation
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-09-28
Hemsida: www.moffarammes.tumblr.com

Det låter så spontant och...ihåligt. Så ofärdigt och genuint uppriktigt på en och samma gång.

Samuel Järpvik och Mikael Björklund känns igen från Affordable Hybrid och lyssnar man noga bär ”The Eye Of Horus” alla utmärkande drag för ett album sprunget ur den tighta musikscen som finns i Vänersborg. Duon ger, likt Johnossi, ifrån sig väldigt mycket ljud för att vara så fåhövdade, men där den framgångsrika Stockholmsduon har ett tydligt fokus spretar det betänkligt om Moffarammes

Det hörs att herrarna en gång i tiden lirade intensiv hardcore. Materialet har genom hela plattan ett intensivt driv och en ådra av det arga. Rent musikaliskt handlar det dock snarare om spattig indierock, lite punk och ibland faktiskt pop. I skivans bästa spår, All I Wanna Do, hittar jag rent av dyngsköna referenser till Beastie Boys. Det är ett smörgåsbord av influenser som dukas upp, men det låter ofrånkomligt Vänersborg. Det låter med andra ord en hel del Division Of Laura Lee så väl ljud- som attitydsmässigt.

Firma Järpvik/Björklund är väldigt dedicerade. Det hörs. ”The Eye Of Horus” sprudlar av intensitet och vilja. Men samtidigt gör duoformatet att vissa kompositioner blir lite ihåliga och vissa bitar borde ha arbetats igenom lite hårdare. Det låter som om herrskapet haft lite väl bråttom när de pusslat ihop det hela.

Med lite mer finlir och fokus hade energin och intensiteten kunnat lyftas upp till något ännu större. Intressant debutskiva dock. Jag gillar herrarnas koncept.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Moffarammes (2012-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner