Joyzine.se


Recension - Skiva

Arven
Music of Light, 2011
Skivbolag: Massacre Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-09-23
Hemsida: www.arvenmusic.com

Jag slutar aldrig att roas och förundras över skivbolagsrepresentanter (ofta tyska) som i sin iver att hypa mest förlöjligar. I fallet skivdebuterande Arven dyker det upp ännu ett klockrent exempel när Massacre Records stolt proklamerar ”German all-girl band with male drummer”. Att det inte var någon som reagerade över den motsägelsen på någon instans i företaget innan det basunerades ut är stor humor.

Men nå väl, nu ska det här handla om det helt och hållet tjejbaserade tyska bandet med manlig trummis debutalbum ”Music of Light” och inget annat. Att bandet till största delen utgörs av tjejer är inget som märks annat än på badbilderna så detta faktum kan vi lägga helt åt sidan.

Arven står för bombastisk och bitvis orkestral gothmetal enligt konstens alla regler. Varken mer eller mindre. Det är som klippt och skuret för att få en hel sydeuropeisk marknad att gå i spinn. Det enda som smolkar bägaren lite är egentligen de ystra flöjter och fioler som dyker upp i några av spåren och snarare för tankarna till jönsiga lajvare än till ett fräsigt metalband.

”Music of Light” är ganska hemtrevlig i all sin enkelhet. Carina Hanselmann sjunger skickligt och melodierna är oförargligt trallvänliga utan att egentligen göra något särskilt avtryck. Gillar man kvinnofrontad goth som den spelas i Norge och Holland så kommer man gilla tyska Arven också. Det är lite standard, men funkar helt okej ändå.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Mount Avalanche
Mitt 2000-tal
Arven (2013-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner