Joyzine.se


Recension - Skiva

Tornado
Amsterdamn Hellsinki, 2011
Skivbolag: Listenable Records
Av: Sebastian Norling Rauhala
Publicerad: 2011-09-11
Hemsida: myspace.com/tornadoamsterdam

Jaså, har Anthrax redan släppt sin nya skiva? Nähä, det är ett gäng som heter Tornado som släpper sitt förstlingsverk med den göteborgsvitsiga titeln ”Amsterdamn Hellsinki” (består verkligen bandet av den osannolika etniska blandningen holländare och finnar eller har jag helt missat ironin?).

Nåväl, musikaliskt sneglas det på tidigare nämnda New York-thrashare, där Massive extinction impact nästan är en ren pastisch. Medlemmarna i Tornado visar också att de precis som Anthrax är killar med humor och utan pretentioner, med artistnamn som Johnny Wow och Michiel ”Big Maaaan” Rutten.

Det låter också som om man konserverat Bay Area i San Fransisco anno 1983 och fans av både glammis-thrasharna Lääz Rockit och tuffare Exodus kommer slicka sig belåtet om munnen.

De öppnar bokstavligt talat en rejäl burk smisk, med programförklaringen ”Like Mohamad Ali, we’re coming out swinging”. Den delen heter passande nog A bold statement, men sen byter bandet tempot, texten ändras och nu heter låten Hate worldwide. Ni som hört Good mourning…Black Friday med Megadeth vet vad jag menar. Det är ett finurligt arrangemang, men låtens refräng funkar inte att sjunga med. Sedan finns även den andra sidan på myntet, till exempel Priesthood pedophilia som pajas av sin pubertala call-and-responsstrof ”You are a pervert that should fucking die”. Flera av låtarna återvinner också alltför ofta samma ”lös E-sträng med upp-och-ner-slag”-riff.

Det blir svårt att veta var man har Tornado, då de å ena sidan visar upp berömvärd allmänbildning med Tunisia uprising och syrlig samhällskritik i Eugenics och å andra sidan låter skämtlynnet ta över och gör plojnummer som Diva (”big tits, small tits, we don’t really give a shit/big ass, small, we love the girls of any class”).

Ifall de dock på nästa fullängdare gör lika fräsch och välspelad retrothrash och undviker upprepning, så kan jag stå ut med den imagemässiga schizofrenin.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

As We Fight (2006-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner