Joyzine.se


Recension - Skiva

Karavan
Tools of the trade, 2011
Skivbolag: Audio Addict
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-09-09
Hemsida: www.karavanbluesband.com

Honkytonk-soul, det är inte varje dag det ramlar in plattor med den etiketten som verkligen imponerar. Det blir lätt sökt och bajsnödigt, men när meriterade Karavan tar tag i taktpinnen osar luften av spelglädje och ett genuint sväng som smittar av sig.

Jag skriver det direkt, att Karavan inte landar ett högre betyg beror på att ”Tools of the trade” i långa loppet blir lite enahanda, men det är ett synnerligen gott hantverk det handlar om. Gruppen har sina tentakler djupt invecklade i bluesscenen, de älskar helt uppenbarligen rock som den en gång lät och det är mycket själ i leveransen.

När det är som allra bäst, i toksvängiga A little less, hittar gruppen verkligen nerven, essensen av hur musik är när den är som mest medryckande och upplyftande. Att blanda lättsam soul (och nu snackar vi givetvis inte blaskigt radioskval baserat på programmerade beats) med minst lika lättsam rockmusik är ett vinnande koncept.

Karavan har en tendens att när spelglädjen blir lite väl stor slå över i väl mycket honkytonkande, men jag förlåter dem detta. När duktiga musiker verkligen får feeling måste man låta dem hållas. ”Tools of the trade” är ljudet av musiker som har roligt och som sådant uppskattar jag det verkligen.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner