Joyzine.se


Recension - Skiva

Crescendolls
The Real Deal, 2011
Skivbolag: Clandestiny Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-07-13
Hemsida: www.crescendolls.com

Ebbot Lundberg (The Soundtrack Of Our Lives) tycker att Crescendolls är skitbra. Crescendolls när en romantisk fascination för vinyl. Speciellt om innehållet spelats in i Svenska Grammofon studion. Själv tycker jag mest att ”The Real Deal” är ordinär.

Två nya låtar, The Real Deal och Good Ol' Thrills, har spelats in live i den omnämnda studion. De bjuder på rakt på sak rock'n'roll med ganska mycket retrovibbar. Sångekot i inledningen av titelspåret hade till exempel inte skämts för sig på en Led Zeppelin-platta.

För att fylla ut b-sidan har gruppen sedan plockat ut tre bitar från debutplattan ”Crescendolls powertrio proudly presents Ten out of ten” och ger här alltså ut dem igen. Aningen fattigt kan tyckas även om det är tal om tre ganska fina rocklåtar.

Energin som genomsyrar Crescendolls verk är det inget fel på och som en snärtig rock-ep kan man förstås inte klaga på ”The Real Deal”. Men den försvinner snabbt i mängden av annan musik av samma snitt och frågan som vägrar släppa taget är om det här trots allt inte var roligare för bandet än för oss som ska lyssna på kalaset?

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

The Soundtrack of Our Lives

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner