Joyzine.se


Recension - Skiva

Tysta Mari
Blå Nätter/Svarta Dagar, 2011
Skivbolag: 117 43 Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-06-14
Hemsida: www.tystamari.com

Ebba Grön? Nej, jag tror bestämt att vi är klara med jämförelserna som kantat stockholmarnas väg ända sedan de stack in näsan i rampljuset. Visst sången är fortfarande ungt Thåströmsk och det finns element som absolut känns igen från Drogsved-gänget, men Tysta Mari har mer och mer utvecklats till något eget och hittat en ny stig att utforska på ”Blå Nätter/Svarta Dagar”. Vi lämnar därför alla jämförelser på det här stadiet.

Tysta Mari har nämligen fortsatt att traska i en rockigare ibland rent av poppigare riktning. Att jag skriver det beror inte på att man gödslar ganska friskt med snygga Gyllene Tider-orglar, utan att man glatt flörtar med powerpop. Det gör att ”Blå Nätter/Svarta Dagar” är snärtig och lättrallad. Rent av så att det är värt att ta diskussionen om herrskapet verkligen ska räknas in som punkband eller om det kort och gott är en samhällsmedveten rockorkester vi har att göra med numera.

Sex låtar inspelade under tre intensiva dagar breder ut sig och inbjuder till fler lyssningar. Tysta Mari har en energi som är få band förunnad och har, den hastiga inspelningsprocessen till trots (eller kanske just på grund av den?), verkligen lyckats fånga den på den här ep-inspelningen. Sedan kanske de där riktigt minnesvärda låtarna saknas den här gången, men det gör inte hantverket sämre.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

West Coast Riot 2008
Tysta Mari (2009-01-01)
Tysta Mari (2013-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner