Joyzine.se


Recension - Skiva

Tysta Mari
Musiken, 2013
Skivbolag: 117 43 Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2013-04-25
Hemsida: www.tystamari.com

Det var två år sedan Tysta Mari lät höra av sig senast. Det är fyra år sedan de släppte en fullängdare. Ändå är det en ännu äldre minnesbild som sitter etsad på min näthinna. Den av hur likt Ebba Grön orkestern lät när den slog igenom med den där hitlåten Bomb i stan.

Det är inte rättvist inser jag när ”Musiken” ljuder, för gruppen är inte där längre. Man kan inte ens tala om punk och Tysta Mari i samma mening längre. Det gäng som bitterljuvt sjunger om Stockholmsnatten på den här ansträngningen står bredbent rotat i en rocktradition som har potential att tilltala en väldigt bred publik. Ingen Thåström. Däremot mycket Ulf Lundell, Lars Winnerbäckska livearrangemang och inte minst Moneybrother. Med dessa referenser listade förstår ni att Bruce Springsteen står och håller upp en bred stamtavla där i bakgrunden.

Men Tysta Mari gör det med sin egen twist, med sina egna personliga historier i centrum och med melodier och refränger som ofrånkomligt får mig att stampa takten och digga. Det är vuxet och snyggt, kanske inte bäst, men synnerligen hörvärt.

Jag lovar att faktiskt göra musiken rättvisa och försöka sudda ut de där minnesbilderna som envist etsat sig fast hos mig. ”Musiken” handlar om så otroligt mycket mer än ett gammalt punkband.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

West Coast Riot 2008
Tysta Mari (2009-01-01)
Tysta Mari (2011-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner