Joyzine.se


Recension - Skiva

Devilicious
The Asylum Gospels, 2011
Skivbolag: Rambo Music
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-06-13
Hemsida: myspace.com/deviliciousgbg

När ett band tvingats harva i många år innan grindarna till det riktiga grönbetet slås upp på vid gavel brukar det innebära att det finns en hel uppsjö av riktigt vassa låtar att klämma in på debutalbumet. Man har så att säga haft tid på sig att välja, vraka, förfina och komma fram till vad som funkar och vad som inte gör det. Det brukar innebära att många debuter framstår som riktigt, riktigt starka.

Knappast i fallet Devilicious.

”The Asylum Gospels” är alls ingen dålig skiva, långt därifrån faktiskt, men det är knappast skivan som kommer kommas ihåg för sitt starka och genomarbetade låtmaterial. Från start till mål kablar orkestern nämligen ut välproducerad och fläskig stonerrock utan vare sig variation eller några ambitioner att komma med något nyskapande.

Här snackar vi elva kompositioner svängig stoner som är standard ut i fingerspetsarna. Sången är bra men lite lysande, riffen medryckande men knappast revolutionerande och låtarna vävs in i varandra från inledande Fat Lady Blues till avslutande If You Believe utan att det egentligen är någon större skillnad på dem. Det blir som en enda lång stonermatta som väller över mig som lyssnare.

Således kan vi i det här fallet skrota den där klyschan om starka debutalbum. Men jag har trots detta ganska stort utbyte av ”The Asylum Gospels”.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner