Joyzine.se


Recension - Skiva

V/A
Postrockology, 2011
Skivbolag: Deep Elm Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-04-03
Hemsida: www.deepelm.com

Deep Elm Records samlar ett fräscht gäng postrock-akter som är på stadig uppgång men som kanske rör sig lite i skuggan av de riktiga giganterna och visar på så vis att det finns en gedigen återväxt inom genren.

Tolv kvalitativa grupper tillåts släppa loss och det är ingen som egentligen faller igenom. Merparten av gängen stammar från Amerikas förenta stater, men Sverige är faktiskt representerade av två orkestrar – Dorena och Moonlit Sailor. Av dem gillar jag de senare bäst, men ingen skugga ska falla över Dorena heller.

Vassast är dock Moving Mountains med sin finstämda postrock utrustad med så väl sång som blås och brittiska Goonies Never Say Die som i Nothing Remains Forever har den goda smaken att använda sig av piano vilket skänker både en oväntad dynamik och en rejäl portion känsla. Det är en melodi som trots att den är närmare sex minuter lång är över på ett nafs och som man bara måste höra igen. Dramatiskt ödemättad och vackert utsmyckad på en och samma gång.

Problemet med en skiva av den här typen? Att den blir aningen statisk och likriktad förstås. Lyssnar man slarvigt skulle det vara lätt att missta det hela för en fullängdare från ett och samma gäng. Så liten är tyvärr variationen inom postrock-genren av idag.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Relaterat

Julspecial 2009
V/A (2004-01-01)
V/A (2000-01-01)

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner