Joyzine.se


Recension - Skiva

SGB
This Is What Matters, 2011
Skivbolag: SVR Records
Av: Mikael Mjörnberg
Publicerad: 2011-03-27
Hemsida: www.s-g-b.se

Den omedelbara känslan jag får av SGBs första album är att det här är en skiva som är inspelad för bandmedlemmarna själva och dem allena. Om någon annan tycker om skivan eller inte är i sammanhanget inte särskilt relevant eller intressant. Grundstommen är kreatörernas glädje över att ha åstadkommit den här biten plast. I konvolutet jublas det hejdlöst över att inspelningen blivit till och hur härligt det är att lira tillsammans och det är även en känsla som går igen i musiken. Det är inte bäst, men det finns en härlig spelglädje där.

Annars är det lätt att låta sig luras av omslaget. Bandnamnet på tre bokstäver och fotografiet där två frireligiösa kärringar sitter och ylar i högan sky är urtypen för något sådant som skulle ha kunnat pryda en platta från punkbolaget Ägg Tapes på 90-talet. Men det är knappast vad detta handlar om. Bandmedlemmarna var säkerligen vid god musikalisk vigör på 90-talet, men det var inte punk de inspirerades av.

”This Is What Matters” handlar om blueskantad rockmusik. Mogen sådan med solon och två madamer vid mikrofonerna (varav den ena låter som om hon rökt heliumspetsade cigg precis hela livet, det är rätt coolt faktiskt). Det låter vuxet, men inte mossigt. En beskrivning som känns ganska gjuten för hela SGBs väsen.

Det här är inte låtar för några listor eller för något större genomslag. Det är låtar som ger bandet precis lika mycket njutning i replokalen som i någon Itunes Store och som kommer tilltala lyssnare utan att verkligen förföra dem. Det som är gripande är entusiasmen med vilket allt levereras och det är en grundplåt så god som någon när det handlar om musik.

Dela p� Facebook Dela p� Twitter

Kommentera

Namn:

Spamskydd, skriv 49273 i rutan

Inlägg:


Inga kommentarer

Sök på Joyzine.seartiklar / krönikor
recensioner